Kvindesind Book PDF, EPUB Download & Read Online Free

Kvindesind

Kvindesind

Author: Tove Ditlevsen
Publisher: Gyldendal A/S
ISBN: 870220326X
Pages:
Year: 2016-05-30
Tove Ditlevsens digtsamling KVINDESIND fra 1955 i e-bogsudgave. "Der bor en ung pige i mig, som ikke vil dø, hun er ikke længere mig, og jeg ikke hende, men hun stirrer på mig fra spejlet, i øjnenes sø, som søger hun noget, hun ikke mere kan finde. Hun har ikke andre i verden at spørge end mig: hver er mine drømme? og hvor er min tyveårs glæde? Hvor er de uskyldige smil, den alvorlige leg? hvordan er mit pund forvaltet i årenens kæde"
Kvindesind

Kvindesind

Author: Hans Lyngby Jepsen
Publisher: Lindhardt og Ringhof
ISBN: 8711595256
Pages: 123
Year: 2016-11-14
I de ni noveller i Hans Lyngby Jepsens debutbog "Kvindesind" giver forfatteren sit bud på en skildring af kvindesindets veje og vildveje. "Hun stod længe og lyttede, men trods det svage Ekko fra Tvillingehøjene syntes hun ikke, hun fik noget Svar. Hvem elsker jeg? tænkte hun. Ikke Anders - og ham skal jeg giftes med. Men Heints - ? Eller mig selv - ? Ellers blot Stedet her - ? Hun stod spændt med alle Sanser aabne for at fornemme et Svar. Men Naturen var tavs. Og da hun opgav at vente mere, knækkede hendes anspændte Skikkelse sammen. Hun lagde sig ned i den duftende Lyng og græd stille og længe og følte sig dybt ulykkelig." Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning. Hans Lyngby Jepsen (1920-2001) var en dansk skønlitterær forfatter. Hans Lyngby Jepsen blev født på en fattiggård i Aalborg, hvor hans far var forstander. Han flyttede fra byen efter studentereksamen for at studere på Polyteknisk Læreanstalt i København. Hans Lyngby Jepsen debuterede i 1943 med en novelle i Politiken, i 1945 udkom hans første novellesamling og i 1946 debuterede han som romanforfatter. Hans Lyngby Jepsen bestred indflydelsesrige poster i både Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere, og var i det hele taget en kendt og anerkendt skikkelse i det litterære landskab.
Seks Sange

Seks Sange

Author: Anne Linnet
Publisher:
ISBN:
Pages: 24
Year: 1986

Pigesind Og Kvindesind

Pigesind Og Kvindesind

Author: Tove Ditlevsen
Publisher:
ISBN:
Pages: 119
Year: 1986

Kvindesind

Kvindesind

Author: Nini Roll Anker
Publisher:
ISBN:
Pages: 107
Year: 1924

Lyngby-Jepsen, Hans Kvindesind

Lyngby-Jepsen, Hans Kvindesind

Author:
Publisher:
ISBN:
Pages: 123
Year: 1945


"Iagttagelser" i kvindeliv og kvindesind i 70'erne

"Iagttagelser" i kvindeliv og kvindesind i 70'erne

Author:
Publisher:
ISBN:
Pages: 132
Year: 1980

Der bor en ung pige i mig, som ikke vil dø

Der bor en ung pige i mig, som ikke vil dø

Author: Tove Ditlevsen
Publisher: Gyldendal A/S
ISBN: 8702254247
Pages: 149
Year: 2017-12-14
Forfatteren Tove Ditlevsen ville være fyldt 100 år den 14. december 2017. I den anledning udgiver Gyldendal de bedste af hendes digte i et udvalg ved Olga Ravn, der også har skrevet bogens efterord. Samlingen indeholder digte fra hele forfatterskabet – såvel de kendte klassikere som de mindre kendte tekster, f.eks. hendes arbejderdigte. Tove Ditlevsen debuterede som forfatter i 1939 med digtsamlingen Pigesind og skrev siden en lang række romaner, noveller, digte og erindringer. Hun døde i 1976, 58 år gammel.
Testamentet

Testamentet

Author: Anne Linnet
Publisher: Art People
ISBN: 8771373055
Pages: 574
Year: 2012-11-08
Testamentet er Anne Linnets egen beretning om musikken og kærligheden i sit liv, om historierne – og mændene/kvinderne – bag sine mange sange og om de tab, der måtte fordrives med smerte. Mit lydbillede inde i hovedet er totalt forandret. Jeg hører piskeslagene i trommesættet og den skælvende energi i min nye synthesizer, Jupiter 8, som jeg købte i New York, og en fremdrift i hvinende guitarer over en voldsom, mørk og faretruende bas. Jeg kontakter Kent, Per og Moussa og fortæller om mine visioner om et helt nyt lydbillede, hvor trommesættet er uden det lyse køkkentøj, der altid gyder olie på vandene, men i stedet elektronisk, farligt og kontant. Hvor guitaren ikke længere spiller pæne akkorder, men derimod lyde der græder og er hvinende energiske lydflader, og hvor bassen går amok i intensitet og mere bliver slået på end egentlig spillet på. Hvor sangen ikke længere bare er sang, men lige så meget råb og tale og skrig, og hvor der ikke findes pæne, trestemmige kor, men stemmerne mere bliver brugt til at understrege tekst og være en del af stemningsbilledet. Alle er med på konditionerne og på at give den nye musik en chance, og Marquis de Sade opstår.
Tove Ditlevsen

Tove Ditlevsen

Author: Karen Syberg
Publisher: Art People
ISBN: 877159566X
Pages: 389
Year: 2015-04-20
Denne bog beretter om Tove Ditlevsens liv og digtning. Den fortæller om hendes opvækst på det fattigste Vesterbro, om hendes kamp for at blive digter, om hendes fire ægtemænd, hendes angstfyldte forhold til virkeligheden, hendes narkomani, pillemisbrug og alkoholisme. Den beretter om hendes gentagne selvmordsforsøg, men også om hvordan hendes skaberevne og ukuelige humoristiske sans overlevede til det sidste. »Styrke og skrøbelighed var Tove Ditlevsens vandmærke. Det findes altsammen i hendes bøger, og med sin dokumentation (der også spejler værket) gør Karen Syberg det hele levende for læseren. Næsten ikke til at bære, men medrivende til man lægger bogen fra sig og efterklangen bliver hængende.« - Klaus Rifbjerg i Samvirke Bogen er tidligere udgivet i trykt form indeholdende fotos. Denne ebog indeholder ikke nogen fotos.
Elsket med sine store mangler

Elsket med sine store mangler

Author:
Publisher:
ISBN:
Pages: 311
Year: 1967

Det Danske bogmarked

Det Danske bogmarked

Author:
Publisher:
ISBN:
Pages:
Year: 1987

Den kvindelige saga

Den kvindelige saga

Author: Vagn Lundbye
Publisher: Lindhardt og Ringhof
ISBN: 8711359366
Pages: 304
Year: 2013-10-01
Den kvindelige saga af Vagn Lundbye er et nyt og selvstændigt digtværk om 10 kvinder fra de islandske sagaer. Vagn Lundbye har tidligere haft stor succes med Det Nordiske Testamente, som Den kvindelige saga ligger i forlængelse af. Det er ikke en gendigtning af de islandske sagaer, men et selvstændigt værk, hvor Lundbye har løftet ti kvinder ud fra sagaerne, og gjort dem til hovedpersoner i deres egne historier. Det er der kommet en række farverige fortællinger ud af med stor dramatik i bedste sagastil. Lundbye skriver i forordet: "Bogen skildrer først og fremmest kvinder, mens sagalitteraturens mænd mere eller mindre er bipersoner og i vid udstrækning udelukket fra min tekst. Jeg har lige fra min barndom først og fremmest elsket den islandske saga på grund af de kærlige og magiske kvinder, og fordi de vender sig mod den voldsomme tid og de magthaveriske omgivelser omkring dem." Bogen er gennemillustreret af Ib Monrad Hansen.
Kosmorama

Kosmorama

Author:
Publisher: [København
ISBN:
Pages:
Year: 1979